Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten citroensorbet

ijs recept en recepten citroensorbet

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten citroensorbet
3 citroenen
1 dl citroenlimonadesiroop
2 eiwitten
2 dl gekoelde mousserende witte wijn

Pers de citroenen uit, zeef het sap boven een maatbeker en meet 1 dl sap af.
Roer de citroenlimonadesiroop erdoor.
Doe het mengsel over in een diepvries doos (inh. ± 1 1/2 liter) en zet de doos zonder deksel ± 1 uur in de vriezer.
Klop intussen de eiwitten stijf en meng het door het lichtbevroren sorbetijs.
Zet het ijs opnieuw in de vriezer en laat het in ± 3 uur bevriezen.
Roer het mengsel elk half uur goed met een vork door.
Dek, als het ijs helemaal is bevroren, de diepvriesdoos af en bewaar het ijs tot het gebruik in de vriezer.
Haal het sorbetijs ± 10 minuten voor het gebruik uit de vriezer en zet het in de koelkast.
Verdeel met een ijsbolletjeslepel bolletjes ijs en over 4 (port)glazen en schenk er de gekoelde wijn bij.

Previous post:

Next post: