Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten coupe soleil

ijs recept en recepten coupe soleil

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten coupe soleil
50 gr rozijnen
3 eetlepels Sandeman Soleo sherry
50 gr boter
2 geschilde appels in blokjes
1 theelepel gemalen kaneel
65 gr suiker
1 dl appelsap
1/2 in de lengte opengesneden vanillestokje
1 liter Hertog bitterkoekjesijs
2 dl slagroom
4 Verkade koekjes Chocolade Dromen
4 takjes munt

Week de rozijnen 30 minuten in 2 eetlepels sherry.
Smelt de boter en bak de appelblokjes zachtjes 2 minuten.
Strooi er de kaneel en 50 gr suiker over, schenk het appelsap erbij en breng het aan de kook.
Schep er het vanillestokje en de rozijnen met het weekvocht door en stoof ze 2 minuten mee.
Breng het mengsel op smaak met de rest van de sherry en laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf met 15 gr suiker.
Verdeel het ijs over 4 coupes, schep het appelmengsel erop en garneer met de slagroom, een koekje en een takje munt.

Previous post:

Next post: