Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten frambozenparfait

ijs recept en recepten frambozenparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten frambozenparfait
(8 personen)

Voor de parfait:
4 meringuenestjes of 100 gr schuimkoekjes
6 dl slagroom
250 gr frambozen
2 eetlepels rozenwater of creme de cassis (likeur)

Voor de coulis:
250 gr frambozen
1 eetlepel poedersuiker
citroensap

Voor de garnering:
450 gr frambozen
poedersuiker
8 licht ingevette ronde ringen van 9 cm doorsnee
een met bakpapier beklede platte schaal of plaat met

Parfait:
Verkruimel de meringuenestjes in een grote, losjes dichtgeknoopte plastic zak.
Klop de slagroom lobbig.
Pureer de frambozen en schep ze door de slagroom.
Spatel de meringuekruimels erdoor en voeg het rozenwater toe.
Zet de ringen op de schaal, schenk het frambozenmengsel erin en laat het in de diepvries in 4 uur bevriezen.

Coulis:
Pureer de frambozen, de poedersuiker en een scheutje citroensap in de keukenmachine en zeef de coulis om de pitjes te verwijderen.
In de koelkast kunt u de coulis 2 dagen bewaren.
Schep vlak voor het serveren een beetje coulis op de borden, haal de parfaits voorzichtig uit de ringen en leg ze op de coulis.
Verdeel er de frambozen over en bestrooi met poedersuiker.

Previous post:

Next post: