Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten gemberijs met creme de cacao

ijs recept en recepten gemberijs met creme de cacao

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten gemberijs met creme de cacao
(2 personen)

4 bolletjes gember
1 dl gembersiroop
1/4 liter blanke vla
1/8 liter slagroom
1 eetlepel poedersuiker
4 eetlepels creme de cacao
2 gembernootjes in chocolade of gesuikerde gembernootjes

Hak de gemberbolletjes heel fijn en roer ze met de gembersiroop door de blanke via.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel 2/3 van de room luchtig door het vlamengsel.
Laat dit mengsel in een open diepvriesdoos in de diepvries in ± 2 uur bevriezen.
Roer het elk half uur goed door.
Doe de rest van de slagroom over in een spuitzak met kartelmond.
Schep het ijs met een ijsbolletjestang in 2 wijde, hoge coupes.
Schenk de creme de cacao erover, spuit er een toef slagroom op en garneer met de gembernootjes.

Previous post:

Next post: