Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten granita

ijs recept en recepten granita

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten granita
1/2 liter espresso of sterk gezette koffie
1/4 liter gesteriliseerde melk
2 eetlepels suiker
2 eetlepels koffielikeur
1 1/4 dl slagroom

Verwarm de espresso met de melk en los de suiker erin op.
Roer de likeur erdoor en laat afkoelen.
Schenk het mengsel in een ijslaatje of ander stevig bakje en zet het in de diepvriezer.
Roer het mengsel na 1 uur met een vork los en zet het terug in de diepvriezer.
Laat het nog minstens 4 uur in de vriezer staan en roer het elk half uur met een vork los, zodat de ijskristallen niet te groot worden.
Zet 1 uur voor het serveren 4 hoge glazen in de koelkast.
Klop de slagroom stijf, eventueel met wat suiker.
Verdeel de granita over de glazen en garneer met de slagroom.
Zet lange lepels in de glazen en serveer direct.

Previous post:

Next post: