Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten honingparfait met perzikpuree

ijs recept en recepten honingparfait met perzikpuree

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten honingparfait met perzikpuree
(6 personen)

6 eidooiers
100 gr honing
3 dl slagroom
(1 eetlepels kaneellikeur)
6 halve perziken (blik, uitgelekt), in blokjes
(suiker)
4 eenpersoonssoufflevormpjes
stevig papier
keukentouw

Bind een reep papier met keukentouw als een kraag om de soufflevormpjes,
Laat de kraag 6 cm boven de rand uitsteken.
Klop de eidooiers en de honing in een kom op een pan heet water (au bain-marie) tot een dik, romig mengsel en laat dit al roerend afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel hem (met de kaneellikeur) door het dooiermengsel.
Schenk de honingparfait in de vormpjes en laat in de diepvriezer minstens 6 uur bevriezen.
Pureer de perziken en voeg eventueel wat suiker toe.
Verwijder Voor het serveren de kraag.
Geef de perzikpuree er apart bij.

Previous post:

Next post: