Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten ijs met warme kersensaus

ijs recept en recepten ijs met warme kersensaus

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten ijs met warme kersensaus
Verwarm al roerend 2 dl droge rode wijn, 2 eetlepels suiker, het sap van 1/2 citroen en wat zout met 2 dl water en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Voeg 450 gr kersen (uit pot of vers) toe en laat het ± 5 minuten koken tot de kersen wat zacht zijn.
Leng 2 eetlepels maizena aan met 4 eetlepels water en bind de saus hiermee.
Laat de saus afkoelen en breng hem op smaak met 2-3 lepels kersenlikiur of creme de cassis.
Schep op 4 bordjes 2 eetlepels saus, leg er 1 bolletje vanille- of chocolade-ijs op en druppel er nog wat saus omheen.
Serveer de rest van de saus er apart bij.

Previous post:

Next post: