Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten kaneelijs met warme kersen

ijs recept en recepten kaneelijs met warme kersen

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten kaneelijs met warme kersen
(2 personen)

1/4 liter vanilleroomijs
1/2 eetlepel kaneel
1 potje kersen zonder pit (nettogewicht ± 350 gr)
1 snufje kruidnagelpoeder
1 theelepel aardappelmeel
2 garneerchocolaatjes of toefjes munt

Laat het ijs in ± 20 minuten zacht worden.
Roer de kaneel erdoor en laat het ijs in de diepvriezer of het vriesvak in ± 1/2 uur weer bevriezen.
Verwarm de kersen met een snufje kruidnagelpoeder.
Leng het aardappelmeel aan met 1/2 eetlepel water en voeg dit al roerend aan de kersen toe.
Blijf roeren tot het vocht lichtgebonden is.
Schep de warme kersen in 2 schaaltjes, schep het ijs met een ijsbolletjeslepel op de kersen en garneer met een garneerchocolaatje of een toefje munt.

Previous post:

Next post: