Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten kastanjeparfait

ijs recept en recepten kastanjeparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten kastanjeparfait
(6 personen)

1 blik gepelde kastanjes (uitgelekt 285 gr)
1 vanillestokje
1 dl melk
2 eetlepels suiker
3/8 liter slagroom
(2 eetlepels sinaasappellikeur)
chocoladesnippers
onbehandelde sinaasappelschil en poedersuiker om af te werken

Laat de kastanjes uitlekken en pureer ze met de mixer.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap het merg eruit.
Breng dit, samen met het vanillestokje, de suiker en 1/8 liter room, in de melk aan de kook.
Roer er de kastanjepuree door en laat afkoelen.
Verwijder het vanillestokje.
Klop 1/8 liter slagroom stijf en spatel die door de kastanjepuree.
Breng op smaak met sinaasappellikeur.
Bekleed een cakevorm (inh. 1 liter) met vershoudfolie en giet de kastanjecreme erin.
Dek af en zet minstens 4 uur in het vriesvak.
Stort de parfait voor het serveren op een schaal, verwijder het folie en
snijd de parfait in plakken.
Bestrooi de parfait met in wat suikerwater gegaarde sinaasappelstrengetjes
en chocoladesnippers.
Klop de rest van de room (= 1 /8 liter) stijf, roer er wat poedersuiker en
sinaasappellikeur door en serveer de creme bij de parfait.

Previous post:

Next post: