Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten kersenijs

ijs recept en recepten kersenijs

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten kersenijs
Het enige nadeel bij het zelf maken van kersenijs is het ontpitten van de kersen. Het vraagt even tijd, maar met een speciaal kersenontpittertje gaat het vrij gemakkelijk en snel.

750 gr kersen
3 dl water
4 dl dubbeldrank kersen-aardbeien
150-200 gr suiker
2 citroenen

Was de kersen en ontpit ze.
Zet ze op met het water, kook ze in 10 minuten zacht en wrijf ze door een kunststofzeef.
Verhit de dubbeldrank met de suiker tot de suiker is opgelost en laat het mengsel 5 minuten inkoken.
Laat het daarna afkoelen.
Pers de citroenen uit en zeef het sap.
Meng de dubbeldrank met de kersenpuree en het gezeefde citroensap.
Giet het geheel in een diepvriesdoos en laat het in ± 3 uur bevriezen.
Schep het elk half uur even om; zo voorkomt u de vorming van grote ijskristallen.

Previous post:

Next post: