Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten koffiebroodjespuddinkjes met karamelijs

ijs recept en recepten koffiebroodjespuddinkjes met karamelijs

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten koffiebroodjespuddinkjes met karamelijs
100 gr suiker
boter om in te vetten
2 koffiebroodjes
2 theelepels kaneel
2 middelgrote eieren
2 dl melk
1 blik fruitcocktail (410 gr)
1/2 liter karamelijs (bak a 1 liter, Carte d’Or)
4 soufflevormpjes a 2 dl
een meloenbolletjessteker

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Breng de suiker met 1/2 dl water aan de kook en laat het koken tot de karamel lichtbruin is.
Vet de vormpjes in en verdeel er de karamel over.
Snijd de koffiebroodjes in kleine stukjes, verdeel ook die over de vormpjes en strooi er kaneel over.
Klop de eieren los met de melk en schenk dit over het brood.
Laat de puddinkjes midden in de oven in ± 20 minuten gaar worden.
Laat intussen de fruitcocktail uitlekken.
Stort de puddinkjes op de bordjes en verdeel het ijs en het fruit eromheen.
Lekker met geroosterd amandelschaafsel.

Previous post:

Next post: