Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten limoenijsmousse met bosvruchten

ijs recept en recepten limoenijsmousse met bosvruchten

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten limoenijsmousse met bosvruchten
(6 personen)

4 eieren
120-140 gr fijne tafelsuiker
75 gr boter
± 5 limoenen (de schil geraspt en de limoenen uitgeperst)
4 dl slagroom

Voor de garnering:
± 750 gr rood en blauw fruit, zoals bramen, blauwe bessen, bosbessen en
aalbessen
1-2 limoenen in halve schijfjes
6 met plasticfolie beklede taartvormpjes (doorsnee 10 cm)

Klop de eieren en de suiker in een kom schuimig.
Smelt de boter en roer die door het eimengsel.
Zet de kom op een pan met heet water en laat het al roerend tot een lobbige massa binden (laat niet koken!).
Voeg van het vuur af de limoenrasp en 1 1/2 dl limoensap toe en laat afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het limoenmengsel.
Schenk het mengsel in de vormpjes en laat het afgedekt in de vriezer in ± 6 uur bevriezen.
Keer de ijstaartjes voor het serveren op de borden.
Schik het fruit in een krans op de taartjes (halveer eventueel grote vruchten).
Steek er dunne schijfjes limoen tussen.

Previous post:

Next post: