Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten luchtig marsala ijs

ijs recept en recepten luchtig marsala ijs

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten luchtig marsala ijs
4 Eidooiers
100 gr basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
1 1/4 dl Marsala
2 dl slagroom

Klop de eidooiers met de basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en Marsala in een kom tot een schuimig mengsel.
Zet de kom in een pan kokend water en blijf kloppen tot het mengsel gaat binden.
Neem de kom uit het water en laat de vla afkoelen.
Klop de slagroom halfstijf en spatel deze luchtig door het Marsalaschuim.
Doe het mengsel over in een glazen schaal en laat het in de vriezer in ± 1 uur door en door koud worden.
Garneer met aardbeien en kleine bitterkoekjes (Amaretti di Saronno).

Previous post:

Next post: