Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten macademianotenijs met vers fruit

ijs recept en recepten macademianotenijs met vers fruit

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten macademianotenijs met vers fruit
80 gr macademianoten
70 gr zachte karameltoffees
1/2 liter vanilleroomijs
2 eetlepels stroop
1 rode appel
2 kiwi’s
8 ramboetans
4 schijven ananas
1 passievrucht

Spoel de noten onder warm stromend water af, droog ze met keukenpapier en hak ze grof.
Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
Snijd de karameltoffees in kleine stukjes.
Laat het ijs in de koelkast in ± 10 minuten zachter worden.
Schep de noten, de karamel en de siroop door het ijs en lat het in de diepvries in ± 1 1/2 uur weer bevriezen.
Snijd de appel in dunne partjes en de kiwi’s in halve plakjes.
Pel de ramboetans en verwijder de pitten.
Snijd de ananas in stukjes.
Schep de vruchten door elkaar en zet ze tot het gebruik in de koelkast.
Snijd de passievrucht door en lepel het vruchtvlees eruit.
Schep bolletjes van het ijs, lepel er wat passievrucht over en serveer het ijs met de fruitsalade.

Previous post:

Next post: