Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten mandarijn yoghurtparfait

ijs recept en recepten mandarijn yoghurtparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten mandarijn yoghurtparfait
(2 personen)

1 blaadje gelatine
2 mandarijntjes
1 ei
1 eidooier
25 gr witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels Grand Marnier
1/2 dl slagroom
1 dl volle yoghurt of Biogarde Roer

Vet 2 puddingvormpjes in met olie.
Week de gelatine.
Pers 1 mandarijntje uit en pel het andere mandarijntje.
Doe het ei, de dooier, de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom, hang deze in een pan kokend water en klop het geheel tot een dikke, schuimige massa.
Knijp de gelatine uit en klop het blaadje door de eimassa.
Klop het mengsel daarna koud en luchtig.
Klop 1 eetlepel Grand Marnier, het mandarijnensap en de yoghurt erdoor en spatel de slagroom door de massa.
Schep de massa in de vormpjes en laat de parfaits in de diepvries in ± 2
uur bevriezen.
Laat de parfaits in 10 minuten zacht worden.
Stort ze op 2 bordjes en garneer ze met de mandarijnpartjes.
Schenk wat Grand Marnier rond de parfaits.

Previous post:

Next post: