Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten marsala amarettiparfait

ijs recept en recepten marsala amarettiparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten marsala amarettiparfait
(8 personen)

1 vanillestokje
225 gr kristalsuiker
6 eidooiers
1/2 dl Marsala (= Italiaanse dessertwijn)
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl Griekse yoghurt
75 gr verkruimelde amaretti (Italiaanse bitterkoekjes)

Week het vanillestokje 5 minuten in warm water, snijd het open en schraap het merg eruit.
Verwarm het merg zachtjes met de suiker en 1 dl water tot de suiker is opgelost.
Kook de siroop op hoog vuur nog 2-3 keer op en zeef het.
Klop de eidooiers met de Marsala los en voeg de siroop al kloppend in een straaltje toe.
Klop nog 6-8 minuten door tot het volume is verdubbeld en het mengsel dik en schuimig is.
Laat het iets afkoelen.
Klop de creme fraiche lobbig en spatel er het eidooiermengsel, de yoghurt en de verkruimelde amaretti door.
Doe het mengsel over in een diepvriesdoos en laat het in 4 uur bevriezen.
Schep met een ijsschep bolletjes van de parfait en serveer die in coupes met gepocheerde vruchten en gekarameliseerde koekjes.

Previous post:

Next post: