Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten meloenijs met grappa

ijs recept en recepten meloenijs met grappa

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten meloenijs met grappa
1 grote Galiameloen
1 eetlepel gezeefd citroensap
4 eetlepels Grappa

Zet 4 glazen in de vriezer.
Halveer de meloen en verwijder de zaden en het vocht.
Schep het vruchtvlees uit de meloen en snijd het in blokjes.
Leg ze in een wijde kom en schenk er het citroensap over.
Dek de kom met plasticfolie af en zet hem 30 minuten in de vriezer.
Schep de meloenblokjes om en verwijder het folie.
Zet de kom weer in de vriezer tot de blokjes bevroren zijn.
Maak de blokjes voor het serveren in de foodprocessor fijn en schenk er dan de Grappa over.
Verdeel het mengsel over de 4 glazen.

Previous post:

Next post: