Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten meringueparfait

ijs recept en recepten meringueparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten meringueparfait
(6 personen)

75 gr geroosterde hazelnoten
1 1/2 dl double cream of creme fraiche
4 eiwitten
125 gr gezeefde poedersuiker
2 eetlepels Drambuie (whiskylikeur)
bakpapier

Knip van het bakpapier 6 repen van 30,5 x 5 cm, vouw ze tot cirkels met een doorsnee van 9 cm en niet ze dicht.
Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Hak 50 gr noten fijn.
Klop de room lobbig.
Klop de eiwitten stijf, voeg al kloppend de suiker toe en spatel er de fijngehakte noten, de room en de likeur door.
Schep het mengsel in de papieren ringen en laat het in de vriezer minstens 4 uur bevriezen.
Hak 25 gr noten grof.
Verwijder het papier van de ijstaartjes en strooi er de noten en de poedersuiker over.

Previous post:

Next post: