Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten mokkaparfait

ijs recept en recepten mokkaparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten mokkaparfait
1 eetlepel oploskoffie
2 eetlepels heet water
4 eidooiers
100 gr fijne tafelsuiker
2 dl slagroom

Los de oploskoffie op in het hete water.
Doe de eidooiers met de suiker in een kom, zet de kom op een pan heet water (au bain-Marie), zet het geheel op laag vuur en klop 5-10 minuten met een mixer of garde tot het mengsel dik, romig en bijna wit van kleur is.
Voeg tijdens het kloppen scheutje voor scheutje de koffieoplossing toe.
Zet de kom met het dooiermengsel in een kom met koud water en eventueel met ijsblokjes en blijf kloppen tot het mengsel volledig is afgekoeld.
Klop de slagroom halfstijf en spatel de room in 2-3 porties door het afgekoelde dooiermengsel.
Schep het mengsel in een vorm (bijvoorbeeld een kleine cakevorm).
Zet die afgedekt met folie in het vriesvak en laat de parfait in ± 4 uur bevriezen.
Stort de parfait vlak voor het serveren op een schaal en snijd hem in plakken.
Geef er eventueel een chocoladesaus, enkele toefjes slagroom en mokkaboontjes bij

Previous post:

Next post: