Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten muntijs met chocoladesaus

ijs recept en recepten muntijs met chocoladesaus

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten muntijs met chocoladesaus
(8 personen)

4 eieren
100 gr suiker
4 eetlepels creme de menthe
3 x 1/8 liter slagroom
4 eetlepels chocoladesaus
8 after eight chocolaatjes

Breek de eieren in een kom, voeg de suiker toe en klop dit in ± 10 minuten dik en schuimig.
Voeg de creme de menthe toe en klop nog ± 5 minuten.
Klop de slagroom in een andere kom halfstijf, schep hem voorzichtig door het eimengsel en doe het over in een diepvriesdoos.
Laat het in de vriezer in ± 3 uur bevriezen en schep het af en toe (± 3 keer) om om kristalvorming te voorkomen.
Neem het ijs uit de vriezer en laat het in ± 15 minuten iets zacht worden.
Verwarm de chocoladesaus onder af en toe roeren ± 5 minuten op zacht vuur (au bain-marie) of in de magnetron en doe de saus over in een (voorverwarmde) sauskom.
Verdeel het ijs met een ijsbolletjeslepel over de schaaltjes en steek er een chocolaatje in.
Geef de saus er apart bij.

Previous post:

Next post: