Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten parfait exotique

ijs recept en recepten parfait exotique

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten parfait exotique
(4-6 personen)

1 mango (250 gr)
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels Passoa
4 eidooiers
85 gr suiker
2 dl slagroom
passiefruit voor de garnering

Snijd de mango in stukjes en pureer die.
Breng de mangopuree met het citroensap aan kook, laat 3 minuten koken en laat daarna afkoelen.
Roer de Passoa erdoor.
Verwarm de eidooiers en de suiker al kloppend in ee kom au bain-marie tot een dik, romig mengsel en laat dit al roerend in een bak koud water afkoelen.
Roer de mangopuree door het afgekoelde dooiermengsel.
Klop de slagroom lobbig en schep hem in delen door het dooiermengsel.
Schep het mengsel in een vorm en laat het in de diepvries in ± 4 uur bevriezen.
Stort de parfait en garneer met passiefruit.

Previous post:

Next post: