Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten peer met ijs en gemberdressing

ijs recept en recepten peer met ijs en gemberdressing

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten peer met ijs en gemberdressing
(2 personen)

4 bolletjes gember met 2 eetlepels siroop
1 eetlepel citroensap
1 rijpe peer
4 bolletjes roomijs
2 eetlepels pure chocoladehagelslag

Hak de bolletjes gember fijn.
Roer de gembersiroop met het citroensap en de fijngehakte gember in een kommetje tot een dressing.
Halveer de peer, schil de helften en verwijder het klokhuis.
Snijd de peerhelften in dunne schijfjes, maar laat ze bij de steelaanzet vastzitten.
Leg de peerhelften op 2 borden en druk ze tot een waaier uit.
Schep de gemberdressing erover.
Schep aan beide kanten van de peerwaaier een bolletje ijs en strooi er wat chocoladehagelslag over.
Serveer direct.

Previous post:

Next post: