Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten pepermuntgranita

ijs recept en recepten pepermuntgranita

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten pepermuntgranita
(6 personen)

10 blaadjes verse munt
60 gr poedersuiker
1/8 liter droge witte wijn
1/2 liter droge mousserende witte wijn
3 eetlepels citroensap
18 aardbeien
1 sinaasappel
6 takjes rode bessen
6 eetlepels witte pepermuntlikeur

Was de muntblaadjes, dep ze droog en hak ze fijn.
Strooi de poedersuiker erover, giet de witte wijn erbij en laat dit 2 uur trekken.
Schenk de wijn door een zeef en druk het vocht uit de blaadjes.
Roer de mousserende wijn en het citroensap erdoor.
Giet de vloeistof in een ondiepe schaal en zet die in de vriezer.
Schep het vormende ijs elke 30 minuten om en houd dit 3 uur vol.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Ontvlies de sinaasappel en verdeel hem in parten.
Was de bessen en laat ze uitlekken.
Schep in coupes afwisselend ijs en vruchten.
Giet de likeur erover en garneer met takjes bessen en eventueel nog een muntblaadje.

Previous post:

Next post: