Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten peren yoghurtijs met mokkasaus

ijs recept en recepten peren yoghurtijs met mokkasaus

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten peren yoghurtijs met mokkasaus
2 eetlepels citroensap
400 gr schoongemaakte en in blokjes gesneden handperen
80 gr suiker
1 dl slagroom
1 3/4 dl yoghurt

Voor de garnering:
2 eetlepels geschaafde amandelen
4 eetlepels mokka-karameldessertsaus

Kook de peer met het citroensap ± 15 minuten en los de suiker erin op.
Bind de moes met wat maizena of allesbinder (het moet de dikte van appelmoes hebben. Het hangt namelijk van de rijpheid van de peren af, hoe dik de moes na het koken is).
Laat de moes afkoelen en roer er de yoghurt door.
Klop de slagroom stijf en roer die door de moes.
Giet het geheel daarna in de ijsmachine en laat het 35-40 minuten draaien.
Als u geen ijsmachine heeft, kunt u het mengsel in een diepvriesdoos of cakeblik scheppen en in de diepvries zetten (roer dan wel regelmatig om).
Verdeel het ijs met een ijsbolletjestang over 4 kleine bordjes, schenk de mokkasaus erover en strooi er de amandelen over.

Previous post:

Next post: