Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten perzikijs met frambozensaus

ijs recept en recepten perzikijs met frambozensaus

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten perzikijs met frambozensaus
(2 personen)

1/4 liter roomijs
1 grote rijpe perzik
2 eetlepels perziklikeur (Peachtree)
100 gr frambozen
2 eetlepels poedersuiker

Laat het ijs zacht worden.
Snijd 2 partjes met schil uit de perzik.
Schil de rest van de perzik, haal de pit eruit en pureer het vruchtvlees in de keukenmachine.
Roer de likeur erdoor.
Roer het perzikmengsel door het ijs, schep het in een diepvriesbakje en laat het in ± 2 uur bevriezen.
Spoel de frambozen af, houd er 4 achter en pureer de rest met de poedersuiker.
Wrijf de puree door een zeef.
Schep bolletjes ijs in 2 coupes, schenk de frambozensaus erover en garneer met de partjes perzik en de frambozen.

Previous post:

Next post: