Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten pistache ijs met flensjes en warme chocoladesaus

ijs recept en recepten pistache ijs met flensjes en warme chocoladesaus

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten pistache ijs met flensjes en warme chocoladesaus
4 zeer dunne flensjes
1 bak pistache-ijs (± 250 gr)
200 gr rozijnen
kaneelpoeder
cacaopoeder
1/2 liter melk
suiker

Bepaal de gewenste dikte (niet te dun) en de gewenste smaak (niet te zoet)
van de warme chocoladesaus door stapsgewijs en al roerend cacaopoeder en suiker aan een pannetje met de licht verwarmde melk toe te voegen.
Leg op 4 borden een flensje met daarop 1-2 bolletjes pistache-ijs.
Vouw de flensjes dubbel en bestrooi ze met de rozijnen en naar smaak kaneelpoeder.
Overgiet de flensjes tenslotte met de warme chocoladesaus.

Previous post:

Next post: