Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten rozijnen yoghurtijs met advocaat

ijs recept en recepten rozijnen yoghurtijs met advocaat

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten rozijnen yoghurtijs met advocaat
75 gr rozijnen
1 dl witte rum
1/4 liter slagroom
3 bekertjes Bulgaarse yoghurt
225 gr poedersuiker
8 eetlepels advocaat
2 eetlepels chocoladevlokken
4 waaiertjes

Spoel de rozijnen af in een zeef.
Doe de rum en de rozijnen in een steelpan, breng dit zachtjes tegen de kook aan en laat de rozijnen van het vuur af ± 10 minuten wellen.
Klop de slagroom in een kom bijna stijf en voeg al kloppend de yoghurt en de poedersuiker toe.
Blijf kloppen tot luchtig, egaal mengsel.
Schep het rozijnen-rummengsel erdoor en laat het in een diepvriesdoos (inh, 1 1/2 liter), zonder deksel in de vriezer ± 30 minuten bevriezen.
Maak het ijs met een vork van de rand van de doos los en klop het met de vork los tot gladde massa.
Herhaal dit driemaal.
Neem het ijs ± 10 minuten voor het gebruik uit de vriezer en verdeel het met een ijsbolletjestang over de schaaltjes.
Schenk de advocaat erover en garneer met chocoladevlokken en de waaiertjes.

Previous post:

Next post: