Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten sinaasappel passievruchtsorbet

ijs recept en recepten sinaasappel passievruchtsorbet

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten sinaasappel passievruchtsorbet
(8 personen)

8 grote sinaasappels (± 2 kg)
4 passievruchten
200 gr suiker

Halveer de sinaasappels, pers het vruchtvlees met de sapcentrifuge uit, gooi pulp, pitten en vezels weg.
Snijd de bovenkant van de passievruchten af, schep het vruchtvlees eruit en pureer dit.
Wrijf de puree dan door een zeef in de kom met sinaasappelsap.
Klop er vervolgens de suiker door en laat het dan in de ijsmachine of in een diepvriesdoos tot ijs bevriezen.
Bij de laatste methode moet u het ijs elk half uur doorroeren om kristalvorming te voorkomen.
Na ± 3 uur is het goed bevroren.

Previous post:

Next post: