Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten stracciatella ijs met chocoladesaus en banaan

ijs recept en recepten stracciatella ijs met chocoladesaus en banaan

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten stracciatella ijs met chocoladesaus en banaan
(2 personen)

1 banaan
1 eetlepel citroensap
20 gr roomboter
1 eetlepel vloeibare honing
3 eetlepels Cointreau
4 eetlepels chocoladesaus
4 bolletjes stracciatella-ijs
4 chocoladesticks

Pel de banaan, halveer hem in de lengte en besprenkel de banaan helften
met 1 eetlepel citroensap.
Smelt de boter in een koekenpan en roer er de honing en Cointreau door.
Leg de banaanhelften erin en verwarm ze zachtjes ± 3 minuten.
Verdeel intussen de chocoladesaus over 2 bordjes.
Leg op elk bordje in het midden van de saus een banaanhelft en schep aan weerszijden van de banaan 2 bolletjes ijs.
Rangschik de chocoladesticks ernaast.
Schenk over elke banaan 1 eetlepel saus en serveer.

Previous post:

Next post: