Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten witte chocolade ijs

ijs recept en recepten witte chocolade ijs

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten witte chocolade ijs
(4-6 personen)

150 gr witte chocolade in stukjes
5 dl melk
100 gr suiker
5 dl slagroom

Voor het serveren:
50 gr witte chocolade in stukjes
verse kersen of amarene-kersen (pot)
een metalen ijsbakje

Verwarm de chocolade, de melk en de suiker au bain-marie tot de chocolade is gesmolten en laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom halfstijf en klop die met een metalen lepel door het afgekoelde chocolademengsel.
Schenk het mengsel in het ijsbakje en zet dat 2-3 uur in de vriezer tot het chocolademengsel in de hoeken is bevroren.
Klop het ijs zacht en laat het dan in de vriezer in 3-4 uur verder opstijven.
Haal het ijs 5-10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Laat de chocolade au bain-marie smelten.
Verdeel het ijs over de schaaltjes en schenk de chocoladesaus erover.
Garneer met de kersen.

Previous post:

Next post: