Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten yoghurtparfait

ijs recept en recepten yoghurtparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten yoghurtparfait
1 dl water
125 gr suiker
1 1/2 dl eidooier
2 1/2 dl slagroom
3 dl volle yoghurt

Sla de slagroom half stijf en zet hem in de koelkast.
Breng het water en de suiker in steelpannetje al roerend aan de kook en laat op hoog vuur 2 minuten doorkoken.
Klop intussen de eidooiers met een mixer los en voeg al kloppend beetje voor beetje de kokende suikerstroop toe tot de massa stevig en dik is.
Maak met ijsblokjes en water een ijsbad en laat de massa daarop kloppend afkoelen.
Roer de yoghurt erdoor en spatel er als laatste de half opgeslagen slagroom door.
Stort de parfait in een vorm, dek af met plasticfolie en laat in de diepvries ± 3 uur bevriezen.
Dompel de vorm in koud of lauw water en stort de parfait op een schaal.
Garneer de taart met vers fruit en slagroom.

Previous post:

Next post: