Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten yoghurtparfait

ijs recept en recepten yoghurtparfait

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten yoghurtparfait
(10 personen)

300 gr suiker
5 eidooiers
750 gr Griekse yoghurt
3 dl stijfgeklopte slagroom
poedersuiker
een charlottevorm van 15 cm diep, inh. 1 1/2-2 liter

Breng de suiker met 3 dl water aan de kook en laat het suikermengsel dan iets afkoelen.
Klop de eidooiers in een kom los en roer er deel voor deel het warme suikermengsel door.
Schenk het mengsel in de pan terug en verwarm het langzaam op zacht vuur tot het is gebonden. (Let op: laat het niet koken).
Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen en roer er dan de yoghurt en de slagroom door.
Schenk het ijsmengsel in de vorm en laat het in de diepvries 6 uur bevriezen.
Stort de parfait op een schaal en bestuif hem voor het serveren met poedersuiker.

Previous post:

Next post: