Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ijs recept en recepten zabaglione ijs

ijs recept en recepten zabaglione ijs

by de man in de zorg on January 10, 2000

ijs recept en recepten zabaglione ijs
(6 personen)

4 eidooiers
75 gr suiker
6 eetlepels Marsala (= Italiaanse dessertwijn)
1 theelepel geraspte citroenschil
1/2 theelepel gemalen kaneel + kaneel voor het bestuiven
1 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
1 1/4 dl slagroom
6 mooie, niet te hoge glazen op voet

Klop de eidooiers licht op.
Voeg de suiker, de Marsala, de citroenschil, 1 theelepel kaneel en de nootmuskaat toe en blijf het mengsel au bain-marie kloppen tot het dik en romig is.
Laat de custard al roerend afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel hem door de custard.
Schenk de zabaglione in de glazen of in een grote glazen coupe en laat in de vriezer in 6 uur bevriezen.
Bestuif het ijs heel licht met een vleugje kaneel.

Previous post:

Next post: