Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ik ben dom jij bent dom wij zijn samen heel dom

ik ben dom jij bent dom wij zijn samen heel dom

by de man in de zorg on September 15, 2011

ik ben dom, jij bent dom, wij zijn samen heel dom
Mijn vriendin en ik hebben samen gewerkt op een somatisch verpleeghuisafdeling. Niet bij elkaar, maar we hebben allebei in een verpleeghuis gewerkt, andere locatie, maar hetzelfde werk. Zorg verlenen aan de somatische bewoner en met best wel complexe zorg. Catheters, sondes en wat al niet meer. Alles wat ik en mijn vriendin in onze opleidingen tot ziekenverzorgenden moesten kunnen en de dingen die het werk voor velen leuk maakt daar had ik, neen hadden wij mee te maken.

Mijn vriendin heeft als eerste de overstap van somatiek naar pg gemaakt. Een hele overgang. Op een afdeling met dementerende bewoners komt weinig voor. Bewoners worden zeer oud,maar gaan dood aan hun leeftijd, en niet bijvoorbeeld aan de gevolgen van een beroerte of kanker bijvoorbeeld. Op haar afdeling wonen bewoners jaren.
Ik word dom gaf ze vaak aan
Hoezo?
Omdat ik vroeger meer mocht en kon. Nu heb ik het idee dat ik niks meer kan. Er gebeurd verpleegtechnisch gewoon niets.

Ik ben als tweede van somatiek naar pg gegaan. Ook ik loop tegen hetzelfde aan. Vroeger kon en mocht ik alles en op mijn somatische afdeling gebeurde ook alles. Nu op mijn afdeling gebeurd er niets. Als er iets is, dan breekt de grootste paniek uit. In drie jaar pg heb ik geen enkele sonde gezien. Wel heb ik twee catheters ingebracht en heb ik pakweg vijf maal intramusculair gespoten. Hiermee houden mijn verpleegtechnische handelingen ongeveer bij op. Mijn diploma word niets meer waard in een sneltrein vaart. Vroeger was ik overal voor bekwaam, na drie jaar pg ben ik ongeveer overal onbekwaam voor.

Ik word dom geef ik vaak aan tegen mijn vriendin, die ook op pg werkt
Hoezo?
Omdat ik vroeger meer mocht en kon. Nu heb ik het idee dat ik niks meer kan. Er gebeurd verpleegtechnisch gewoon niets.
Jij werk toch ook op pg?
Ja geeft ze aan
Dan word jij ook dom
Al ik dom word en en jij ook, dan worden we samen dom…. wij worden samen heel dom.
Neen vriendin….. wij zijn het al. Wij zijn dom, heel dom

ik ben dom, jij bent dom, wij zijn samen heel dom
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: