Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ik dank god op mijn blote knieën als dat niet doorgaat

ik dank god op mijn blote knieën als dat niet doorgaat

by de man in de zorg on January 21, 2013

Donderdag ochtend
Goedemorgen mevrouw de Vries, mag ik u komen wassen?
Mij wassen? Jij?
Ja wassen, dat doen we toch elke dag.
Ik heb me al gewassen, geeft ze aan
Echt waar?
Ja, ik heb me al gewassen, want het is ochtend, het is woensdag. U bent toch al bij mij geweest om mij te wassen, geeft ze stellig aan.
Neen, dat was voor het ontbijt, ik heb u gisteren gewassen
Ach laat maar, ik heb zo’n hekel aan wassen
Morgen kunt u onder de douche als u dat wilt.
Onder de douche?
Ja lekker even douchen.
Neen dat wil ik niet, ik wil niet douchen, neen dat wil ik niet hoor. Als dat niet doorgaat dank ik god op mijn blote knieen. Ik dank god op mijn blote knieën als dat niet doorgaat. Ik heb er zo’n hekel aan joh.

Vrijdag ochtend tijdens de overdracht van de nachtdienst naar de dagdienst.
We hebben een probleem, gaf de nachtdienst aan
Welk probleem?
Er is geen warm water in heel het gebouw. Ze zijn er mee bezig, maar dat kan nog even duren. Je kan warm water koken in een pannetje of in de waterkoker, maar douchen dat zal vandaag niet meer gaan, hebben we vernomen, van de mensen die bezig zijn dit probleem op te lossen.

Mevrouw de vries zou god op haar blote knieën danken als het douchen niet door zou gaan. Mevrouw de Vries had het druk die ochtend….

Previous post:

Next post: