Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   ik heb de gehele dag toch al geslapen

ik heb de gehele dag toch al geslapen

by de man in de zorg on February 4, 2013

Honderd keer valt mijn kleine babytje van iets van meer dan een jaar thuis, hij is bezig met leren lopen, en honderd keer gaat het goed. Ja, meestal valt hij op zijn kont, die beschermd word door de pampers, maar een enkele maal stoot hij keihard zijn kop. Knal hoor je, hij kruipt verder, maar na een paar seconde beseft hij dat de knal wel erg hard was en begint hij te huilen.

Honderd keer valt hij, vijf maal keihard met zijn lichaam ergens tegenaan en gelukkig…..gelukkig op een paar plekjes na, zoals bij elke baby van die leeftijd, gelukkig geen gekke dingen. Ja, en baby kan aardig wat hebben, en dat is ook belangrijk in een tijd dat hij leert lopen. Lopen gaat met veel veel vallen en opstaan.

Een enkele keer valt een bewoner op mijn afdeling voor kleinschalig wonen (maar je kan er vanuit gaan in elke andere zorginstelling ook) en je kan er bijna van uit gaan dat het dan foute boel is. De kans op een breuk of een grote blauwe plek of kneuzing is zo enorm groot als je oud bent en je valt.

Zo ook bij mevrouw de vries. Mevrouw is in de nacht aan de wandel gegaan en is aan het zwerven gegaan. Is uitgekomen op de wc van een medebewoner is naar de deur gelopen en is daar gevallen, en heeft haar hoofd flink gestoten.
Honderd keer valt mijn baby, en alle keren gaat het goed, een enkele maal valt een bewoner, waar je niets aan kunt doen vooropgesteld, en dan is het foute boel. Mevrouw de vries stootte haar hoofd en er is een wekadvies afgesproken. Om te zoveel tijd even wakker maken, wekken, de gehele nacht door.

Ik moet u vanacht plagen gaf ik aan tegen mevrouw de vries tijdens het begin van mijn nachtdienst.
Hoezo gaf ze aan
Ik moet u vanacht ieder uur wakker maken, om te kijken of u nog goed reageert
Oh gaf ze aan dat vind ik niet erg
Vind u het niet erg om vanacht elk uur wakker gemaakt te moeten worden?
Neen hoor, ik ga vannacht toch niet slapen, ik wil de gehele nacht gewoon opblijven, ik heb vandaag de gehele dag al geslapen…

Previous post:

Next post: