Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Ik heb een klacht…..

Ik heb een klacht…..

by de man in de zorg on May 26, 2005

ik heb een klacht
Ik wil een klacht indienen; een heel officiele Oke; ik zal eerlijk zijn; ik word gediscrimineerd. Punt.
Ik moet het even kwijt. Kom ik eraan en een bewoner hoort iets dan is het altijd “zuster wilt U mij helpen”.
In de nacht hetzelfde verhaal; “zuster ik moet op de po”, en in de avond; “zuster ik wil naar bed”.
Die mensen zijn zo gewend aan vrouwen aan het bed dat ze soms opkijken als er een man aan het bed is om te helpen. En wel een echte man!!!.
Tuurlijk als ik antwoord dan zeggen ze wel “oh ik dacht dat er een zuster was; kwis niet dat jij het was, Johan”; “mijn vijfde dag zeg ik ook wel eens ……U zoekt een zuster? Ik zal even een zuster halen voor U en loop naar m’n collega en zeg mevrouw dinges zoek een zuster;)”
Maarja; kep er niet zoveel moeite mee en je kunt het die mensjes niet kwalijk nemen.
Zodra ze mij zien weten ze dat ook ik dat kan; iemand naar bed brengen op de po zetten of wat dan ook.
En laat ik wel eerkijk zijn; ze vinden het wel leuk dat er eens een man aan het bed staat; maar sommige vinden het wel vreemd; een man in de zorg……die zijn toch meestal ehhhhhhhhhhhh… neen ze zijn niet allemaal ehhhhhhh; zeg maar; ze zijn lief.

Previous post:

Next post: