Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Ik krijg 19 euro voor 32 uur

Ik krijg 19 euro voor 32 uur

by de man in de zorg on April 7, 2005

07-04-05
ik krijg 19 uuro voor 32 uur
Ik krijg 19 euro voor 32 uur stage lopen.
Zo veel/weinig krijgen stagiaires in een zorginstelling. Oke zie zelf wel dat ze een opleiding volgen en op school zitten. Ook zie ik wel dat ze enorm hun best doen maar soms niet altijd hetzelfde kunnen als een persoon op de afdeling; maar daar zijn ze stagiare voor. Dat ze dagdelen bezig zijn met studie en opleiding en het werken aan punten. Maar toch.
Hoe vaak gebeurt het niet op een drukke dag dat een leerling die boventallig staat een beetje word meegerekend? Dat er gedacht word “zij kan toch ook wassen?”
Dat een stagiaire die 19 euro per week krijgt na een paar weken (bijna) hetzelfde kan als een verzorgende (die daar voor een normaal salaris staat te werken)? Tis een kromme wereld af en toe in zorginstellingen; want het maakt ook soms uit op welke stageplaats je als stagiaire terechtkomt. Op de ene stageplaats krijgt ze 76 euro per maand; op een andere stage plaats kan het voorkomen dat de stagiaire een ruime financiele vergoeding krijgt na de stage; het kan soms nog gekker.
Als drie stagiaires naar drie verschillende instellingen gaan kan het voorkomen dat de ene 19 euro de andere 75 euro maar de andere niets krijgt.
Maarja; het zijn stagiares…….

Previous post:

Next post: