Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   In de gaykrant

In de gaykrant

by de man in de zorg on April 6, 2005

06-04-05
in de gaykrant
Als hetro kom je soms wel met leuke en apparte dingen in aanraking.
Maandag schreef ik m’n weblog over het rare wat ik ondervond dat ik vrijwel nooit ouderen heb verzorgd die homoseksueel zijn.
Ben zelf een man; hetro; kep een vriendin en ik hoop oud te worden met mijn vriendin.
De bewoners die ik heb verzorg en verzorgd zijn allemaal oud en hetro maar nooit ben ik een ouder homo echtpaar tegengekomen bij de zorg die ik verleen. Vreemd.
Ik heb het bericht geplaasts op m’n weblog en het en der op forums gezet. Het onderwerp is goed gelezen.
Buiten de reacties via de log heb ik ook enkele mails ontvangen van mensen die dit ook vreemd vonden en die dit zelfde ervaarde.
Buiten dit heb ik een mail van een krant onvangen; de gaykrant; die op dit onderwerp in wil spelen en ze vroegen of ik als zorgverlener een bijdrage daaraan wilde leveren.
Was even denken; moeilijk.
Moet als hetro een bijdrage gaan leveren aan een blad gericht speciaal op homo’s?
Vond het best wel moeilijk; maar ik ben ook bewust dat het om een groep ouderen gaat die met veel problemen kunnen zitten; en als ik als ziekenverzorgende een positieve bijdrage kan leveren hoe het in de zorg toegaat; dat het alleen maar goed is.
Ik heb telefonisch contact gehad met de gaykrant en een intervieuw afgegeven en vragen beantwoord.
Leuk om te doen en ook appart. Ik kijk in m’n prive en ook op m’n werk nooit naar geaardheid kleur of ras.
Ik heb geleerd zowel in de practijk op m’n werk alsook thuis dat ik oordeel als mens. Ik vind d?t een ieder; jong of oud in Nederland mag zijn wie hij is, en van wie hij of zij houd, homo of hetero. Ik vond het als hetero leuk om een bijdrage te leveren aan een blad special gericht op homo’s; en in het bijzonder aan het artikel over homo’s die oud worden en zich (misschien) onbegrepen voelen.
In mei staat het artikel in de gaykrant.
(Ps; Dit is niet de eerste maal dat ik meewerk aan; als site word beschreven en of als zorgverlener word besproken. Buiten in de gaykrant heb ik ook in verpleegkunde nieuws, computer idee, tijdschrift voor verzorgenden, algemeen dagblad en het rotterdams dagblad gestaan).

Previous post:

Next post: