Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   in welk verpleeghuis word het minst onmenselijke zorg verleend?

in welk verpleeghuis word het minst onmenselijke zorg verleend?

by de man in de zorg on June 15, 2011

in welk verpleeghuis word het minst onmenselijke zorg verleend?
Steeds weer meer bezuinigingen in de zorg, en ja, helaas ook bij ons. Ik kan er mooi over praten hoe geweldig het bij ons is, maar ik kan er echt niet omheen. De bezuinigingen zijn helaas ook sterk merkbaar, bij ons en mijn project voor kleinschalig wonen voor dementerende bejaarden. Maar toch…. kijkend naar de media… we zijn nog aardig bezig. Heel aardig… maar dat kan ik eigenlijk niet zeggen….. anders word er nog meer afgehaald en bezuinigd…… bij ons door den haag…

Steeds meer bezuinigingen overal, en steeds meer geluiden dat het echt niet mee gaat en talloze zorginstellingen geven aan, het kan echt niet meer. Het kan echt niet meer, maar er moet meer af. Veel wit is er al af. Veel extras zijn er al lang af en nu, word ook het laatste wegbezuinigd. Het menselijke word wegbezuinigd….

Het menselijke
Ik vind het vreselijk dat bewoners te lang op bed leggen en dat bewoners te lang in een luier met urine zitten en zo veel meer. Zo veel dingen gaan in tegen mijn principes van mijn zorgverlening. Toen ik in de zorg stapte was het nog aardig, maar in al die jaren is er steeds meer en meer afgegaan. Er is veel bezuinigd en nu is men op de bodem. Er kan niet meer bezuinigd worden, maar er moet bezuinigd worden. Men is nu bezig met het bezuinigen op het allerlaatste, het meest trieste…. Het menselijke word wegbezuinigd. Wat gebeurd er als al het menselijke is wegbezuinigd…. Gaat men dan over minimale onmenselijke zorg spreken?

Komt er in het jaarlijkse onderzoek van de volkskrant binnenkort te staan in welk verpleeghuis het minst onmenselijke zorg word verleend?
(In de volkskrant staan alle verpleeghuizen van Nederland jaarlijks van zeer goed tot slecht).
In minst onmenselijke verpleeghuis komt de bewoner om half twaalf uit bed en hoeven ze maar een half uur te wachten as ze hun luier hebben volgepoept en gaan ze gemiddeld om haf tien in de avond naar bed.
In het meest onmenselijke verpleeghuis zijn de laatste bewoners om een uur in de middag uit bed en zitten de bewoners gemiddeld anderhalf uur in een volle poepluier. Men gaat gemiddeld om zes uur in de avond naar bed.
In de middenmoot zitten verpleeghuizen die om elf uur klaar zijn met de zorg, word er in de nacht voorgewassen en hebben sommige bewoners vier en twintig uur luiers om. Men gaat gemiddeld om acht uur in de avond naar bed

Bezuinigingen en verpleeghuiszorg, de bodem is bereikt. De bodem van het menselijke is bereikt en nu er weer meer bezuinigd gaat worden gaat men over het menselijke heen. De verzorging in sommige verpleeghuizen stond als bekend als onmenselijk, lees de kranten volg de journaals…. en ik ben bang dat het alleen maar slechter word. Zo slecht dat binnenkort het niet meer gaat om het beste verpleeghuis in de volkskrant maar misschien om de rangorde van welk verpleeghuis de minst onmenselijke zorg verleend….

in welk verpleeghuis word het minst onmenselijke zorg verleend?
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: