Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   in zo’n all inclusieve hotel wil toch niemand zitten

in zo’n all inclusieve hotel wil toch niemand zitten

by de man in de zorg on June 21, 2012

Zijn koffers stonden bij het hoofdenkantoor om naar een andere locatie te gaan om gemerkt te worden. Zijn koffers met de stikkers van sudtours en arke erop. Ik zag nog een paar oude labels erop. Schiphol, eindhoven, teneriffe en dalaman. Stikkers die erop gaan als je koffer vanaf het inchecken naar het vliegtuig gaan.
Drie koffers gevuld met inhoud. Niet voor een vakantie stonden ze daar. Neen, voor blijvende opname op mijn afdeling.
Mijn afdeling is geen luxe all inclusieve hotel, hoewel alles is inbegrepen.
Er is geen groot zwembad, maar een maal inde week douchen.
Er is geen luxe diner tafel met talloze maaltijden en al dat lekkers wat ze ook in Turkije hebben, maar menu 1 of 2 waar je uit kan kiezen
Er zijn geen excursies naar vreemde plekken, maar als het mee zit en je familie kijkt naar je om een maal per week naar buiten.
Er is geen luxe kamer met twee persoons waterbed, maar een eenpersoons ziekenhuisbed.
Er is geen roomservice, maar een bel waar op gedrukt word en een zuster waar je altijd veels te lang op moet wachten.
Er is geen minbar op je kamer, maar een huislijke sapautomaat in de huiskamer
Men heeft geen eigen sleutel, maar een deur van je kamer die altijd op slot zit.
Er is geen entertaiment, maar een ab-er die veels te weinig tijd heeft
E zijn geen avondshows, maar een gedeelte televisie met vijftien personen
Je gaat geen blokje om wandellen, om uit je hotel…. De deur zit altijd op slot en je komt nimmer zelfstandig meer naar buiten.

Ik zag drie koffers staan, om gemerkt te worden met stikkers van touroperators die hotels in exotische landen aanbieden. Hij komt morgen hier, gerust gesteld door de familie dat het maar tijdelijk is.
In een hotel wil je ooit weg omdat het zo goed is. Op mijn afdeling kan ik de zorg als goed omschrijven, maar zodra hij merkt dat hij voorgoed bij ons opgesloten is, wil hij weg.
Zijn koffers waren niet gepakt zoals voor zijn vakantie.
Zijn koffers waren ingepakt om all inclusieve te verblijven op een gesloten afdeling vor dementerende bejaarden. Hij komt bij ons. Niet voor tijdelijk….. maar voor altijd. In zo’n all inclusieve hotel wil toch niemand zitten….

Previous post:

Next post: