Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Johan, wil je even tussen mijn benen voelen, bij mijn kruis, want ik ben zo nat

Johan, wil je even tussen mijn benen voelen, bij mijn kruis, want ik ben zo nat

by de man in de zorg on May 28, 2012

Johan, wil je even tussen mijn benen voelen, bij mijn kruis, want ik ben zo nat

Paaien heet zoiets, op mijn werk. Mijn werk, ziekenverzorgende zijn op een kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarde. Paaien, dingen zeggen om een leuke ontspannen sfeer te creeren aan het bed, om op een zo’n leuk mogelijke manier de zorg te leveren.

Een vrouw van tachtig jaar, noemt mij haar vriend, zonder achterliggende gedachte. Gewoon, zoals jij een goede kennis een vriend noem. Zo noem ik, als ze tegen mij zegge dat ik hun allerbeste vriend ben, hun ook mijn allerbeste vriendin. Zo heb ik 15 allerbeste vriendinnen op mijn afdeling.

Een van mijn beste vriendinnen is mevrouw Jansen
Mevrouw Jansen, een van mijn grootste vriendinnen, is sinds kort incontinent en ze heeft niet het besef dat ze ongewild urine verlies. Ze heeft in haar broek geplast
Mevrouw Jansen , een van mijn vijftien grote vriendinnen loopt over de gang en ziet mij. Ze weet dat ik Johan ben.
Johan…Johan
Dag grote vriendin
Dag Johan, geeft ze naan
Wat kan ik doen voor u?
Johan, wil je even tussen mijn benen voelen, bij mijn kruis, want ik ben zo nat……
ehhhh, neen, ik zal even mijn vrouwlijke collega laten voelen (aan uw kruis)

Previous post:

Next post: