Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   kale poes

kale poes

by de man in de zorg on July 5, 2007

kale poes
Ja; een maf verhaal tijdens de overdracht vanmorgen. Een collega heeft een jonge poes; kat of kitten; en ja die is gestreept. Ja; doolt door het huis en ja dan ga je her en der even zitten. Op de wasmand, op de bank en elk hoekje en gaatje ga je eens goed onderzoeken.
Totdat je op en warm plaatsje uitkomt; de vaatwasser. Gevuld met calgoniet 3 en 1 en uiteraard een diamant tegen de strepen. Ja dan ga je lekker daar leggen of liggen en denk je; ik lig hier best. De deur word dichtgedaan en na een poosje komt er uit de vaatwasser; die nog uit stond; een lawaai…..Blijkt de kat er in te zitten……
Net zo gek als de buurman die ik vandaag sprak. Viel ons op dat onze leasekat; timon geen snorharen meer heeft en deels kaal is.
Ja; dat beest eet altijd mee als ze warm eten; maar “meneer had haast”; gaf de buurman aan en is die is aan een pan aan het ruiken geweest; die aanstond op het vuur. Flink aangeschroeid dat stomme beest; geen snorharen meer en ja; kaal op een deel van zijn huid. Neen; stomme beest heeft mazeel gehad; niet zelf de huid verbrand; alleen maar een deel van zijn vacht verbrand en geschroeid. Ja; gaf de buurman aan met een grote glimlach; “dat zal hem leren om eerder te eten als wij ;)”
Neen; vandaag gewerkt; druk; ja…viel eigenlijk wel mee. ‘T was zo’n dag dat je weet dat je diloma aardig wat waard is en omdat ik in een zorginstelling werk; waarbij we vele handelingen nog zelf mogen doen. Ja; in sommige instellingen zijn je voorbehouden handelingen beperkt; en word veel aan de verpleegkundige over gelaten.
Dus ja; veel aan het rommelen geweest met dingen die mijn werk wat meer aantrekelijker maken dan een helpende; niet negatief bedoeld. Het zijn net die leuke dingen en voorbehouden handelingen de je soms laat denken; tis maar goed dat ik dat heb gedaan; de opleiding zv. Niet leuk voor m’n bewoners; maar het blijft leuk voor mij; catherers, sonders; niet kleine wonden en ja; meer; veel meer.
Maarja; morgen werken; laat. Kweet niet of de log morgen verscheint; anders is hij er zaterdag avond zeker weer; zelf vrij vriendin gaat nachten.
Word weer gezellig in huize ziekenverzorgende. Maarja; in ieder geval tot morgen of zaterdag…

Previous post:

Next post: