Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   kep er zin in

kep er zin in

by de man in de zorg on June 27, 2007

kep er zin in
Daarlijk werken, late dienst. Vriendin heeft vandaag vrij.
Een aantal dagen vrij geweest, en daarlijk weer aan het werk. Late dienst…ja, misschien wel een van m’n “favoriete”, voor zover je van “favoriete diensten”, kan en mag praten, diensten.
Ja, drie man in de avond, ik bof vandaag. Geen slechte bezetting had ik begrepen. Maatjes waarvan je van te voren weet dat het wel goed komt. Maatjes die in bepaalde momenten weten van “aanpakken”, maatjes die misschien wel hetzelfde denken zoals ik.
Net dat extra geven, voor de bewoners. De koelkast opzoeken en kijken of er nog slagroom staat en het vlees en de kaas van het avondeten opmaken en simpelweg nog even op de avond nog even langs te gaan bij de bewoners. Kijk, nog wat lekkers.
Kleine dingen die veel kunnen betekenen. Kost je misschien wat extra tijd; maar thuis eet ik op de avond ook nog veelal wat lekkers toch?
Neen; late dienst, met een goede bezetting. Een helpende, een gediplomeerde en ik, als gediplomeerde. Een bezetting waarbij men in verschillende verzorgingshuizen en verleeghuizen kan dromen… Twee gediplomeerden in de avond. Een luxe. Neen, zal er niet over klagen. De pillen en de “voorbehouden handelingen” verdelen. Weten dat wat ik of m’n collega aan deze handelingen laat liggen, dat het zonder vragen is en word gedaan door je maatje. Tuurlijk wel en kortsluiten, zodat je zeker weet dat alles aan het einde is gedaan. Werkt lekker, en ik heb alle vertrouwen in vanavond.
Daarlijk laat. Hoewel ik weet dan m’n vriendin thuis op de bank hangt en alleen is, heb ik er zin in…
Moet lukken vanavond.
Tot morgen

Previous post:

Next post: