Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   kerst met een luchtje

kerst met een luchtje

by de man in de zorg on December 24, 2004

kerst met een luchtje
Kerst in het verpleeghuis.
Fijne dagen voor de bewoners, lekker naar familie en er een leuke dag van maken. In het verpleeghuis wordt er veel gedaan met deze dagen.
Word…….werd. 32 Bewoners dicht opgepakt bij elkaar. Als er een ziek word kan dit snel overslaan.
Helaas worden we op dit moment geconfronteerd met veel zieke bewoners. Veelal braken en diaree. Op de dag heeft het personeel het erg druk gehad. Ook in de avond is het wel drukker, veel drukker. Viel een dienst uit. Collega’s stonden met twee in plaats van drie.
Dan heb je het erg druk; vooral als het aan het spoken is op de afdeling.
Normaal gaan bewoners door het gehele verpleeghuis; en kunnen andere bewoners naar de zorgafdelingen komen; ook naar de onze.
Toch maar even niet. Bang dat het eventueel overslaat naar andere afdelingen. Heb je met een virus.
Zelf had ik nacht. Je bent leuk bezig. Weke handen van de handschoenen en erg warm door die schortjes. Een verzorgingsronde duurt erg lang omdat je uiteraard er alles aan doet om verspreiding te voorkomen. Blijf na elke bewoner handschoenen en schortjes weggooien. Daarbuiten ook in de nacht het braken en de dunne ontlasting bij de bewoners.
Voel me vies als ik naar huis gaat. Snel mijn apenpakje in de wasmachine, goed wassen en daarna samen met mijn vriendin een bakje koffie.
Nacht en kerst.
S’nachts werken overdag in de rij bij de Konmar. Tussendoor even cadeautjes kopen. Loop me rot en vergeet dat ik overdag moet slapen. Slaap vier uur per dag. Begin me rot te voelen. Zou graag s’avonds even liggen; het wordt druk vannacht. Hoop dat het minder word op de afdeling. Twee dagen duurt het gemiddeld hebben we vernomen. Zou het dan toch nog een leuke kerst worden?
Ik hoop het.

Previous post:

Next post: