Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   keurmerken in de zorg; ik word duizelig

keurmerken in de zorg; ik word duizelig

by de man in de zorg on October 24, 2007

woensdag 24 oktober 2007
vandaag werken; late dienst; vriendin vrij
Ja, daarlijk weer volop an de bak in mijn zorgtoko. Ja; en niet dat ik er tegenop ziet. Neen; tis rustig en ja; vanavond sta ik netjes of eigenlijk best wel goed. Laat je mond niet openvallen als je dit lees; ik sta vanavond met drie gediplomeerden. Als dat niet lukt dan weet ik het niet meer!

Neen; ik liep gisteren tegen iets heel geks aan. Eigenlijk iets onbegrijpelijks…. Het gaat over keurmerken. Vol trots vermelde ik onlangs dat “we” het bronzen keurmerk hebben gehaald; en daarmee het beste verpleeghuis van heel mooi Hoogvliet zijn; althans voor de aangesloten instellingen die meedoen aan dit keurmerk.
Dit keurmerk; het gouden, bronzen en zilveren keurmerk. Buiten dit keurmerk zijn er nog diverse keurmerken in “omloop”” met het zelfde doel. Duidelijkheid geven van wat goed is en niet. Een andere is het hkz kermerk; waar ik bij toeval achter ben gekomen. Het hkz keurmerk; qwa inhoud misschien bijna hetzelde als de richtlijnen; lees het bronzen; zilveren en gouden keurmerk; met (bijna) dezelfde kwaliteits eisen en regels; alleen het is van en andere club of zorgverzekeraar. Misschien uitgaande dat ik hier bij toeval tegenaan liep zal buiten de hkz keurmerken en de bronzen; zilveren gouden keurmerken er nog wel meer verschillende zijn.
Keurmerken in de zorg had tot doel om kwaliteits verhogend te zijn; maar ook inzicht te geven in wat goed en niet goed is. Je krijgt geen keurmerk niet voor niets toch?
Duidelijkheid; als er talloze keurmerken in de zorg zijn met allemaal hetzelfde idee en regels; maar allen met andere namen…..
Hoe duidelijk kan het zijn voor iemand die moet kiezen als deze geconfronteerd word met deze talloze verschillende keurmerken? Mijn idee; als simpele man in de zorg….doe gewoon 1 alles omvattend keurmerk; in plaast van deze verschillende op elkaar lijkende keurmerken met hetzelde doel. Dan blijft het voor een ieder duidelijk; want van al die verschillende keurmerken in de zorg word ik (nu al) duizelig!

Previous post:

Next post: