Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   kippevel bij het horen van vader jakob

kippevel bij het horen van vader jakob

by de man in de zorg on October 18, 2007

Gisteren gewerkt; late dienst op een relatief rustige afdeling met een; ja…eigenlijk best wel nette bezetting. Ja; het liep lekker; met z’n drieën. Lekker team; leuk zorg geleverd en ja; gewoon rustig alles kunnen doen zonder al te veel op de tijd te letten. Lekker rustig klootzakken aan het bed; zorg verlenen zoals het hoort en ook ik graag wil en en ja; vooral mens zijn! Ja; kijk terug op een leuke avond.
Waanzinnig gisteren; ja; weetje bepaalde dingen; hoe klein ook maken een avonddienst
waanzinnig goed en tof; ja en kijk je met veel genoegen naar terug. Het maakt het waard om aan het bed te staan; hoe niet optimaal je soms ook niet staat.
Ja; een bewoner met afasie; ze kan haast geen woorden uitbrengen. Ja; af een toe een
enkel woordje; meer niet. We zijn bezig met zingen. Gelukkig geen frans bauer of anders;
maar gewoon; sinterklaasliedjes, kinderliedjes en liedjes van vroeger. Ook bijvoorbeeld
vader jakob.
Het waanzinnig toffe is dat dat mensje woorden van het liedje mee gaat zingen en ja; steeds meer woorden mee ga doen. Ze glimlacht bij het compliment en is zichtbaar trots op wat ze kan. Soms zijn het de kleine dingen die een dag waanzinnig tof maken en dat je terug kijkt op een waanzinnig toffe avond; ja; waar je als zorgverlener aan het bed een poos op kan teren. Het meezingen op vader jakob bij een bewoner met afasie; die vrijwel niet of nauwelijks kon en kan praten.
Waanzinnig; hanenvel!

Previous post:

Next post: