Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Kliklijn

Kliklijn

by de man in de zorg on February 14, 2005

14-02-05
kliklijn
Soms baal ik er weer van. Al die shit die weer over ons word heengegoid. Las het vrijdag in de krant. Een kliklijn. Een kliklijn voor vuilnis; een kliklijn voor illagale software; een kliklijn over criminelen.
Zo’n kliklijn maar dan over mijn werk.
Werk waarvoor ik elke dag naar mijn baas gaat; ook op feestdagen; terwijl heel Nederland gezellig onder de kerstboom zit.
Oke; geld is belangrijk; maar iets doen wat je leuk vind is nog belangrijker.
Ben niet zo’n iemand die denkt bij een avonddienst; dat is zoveel euro aan ort. Neen; ben zo ieman? die weet dat ik moet en wil knokken om alles rond te krijgen en er te zijn als belangrijke bijdrage in het leven van de bewoner. Ben mens en ondanks drukte blijf ik mens.
Ook bij de zorg neem ik de tijd; en is er geen tijd dan maak ik die.
Met z’n allen in een team; een betrouwbaar team; waarvan ik weet dat vele er zo over denken als mij. Hard werken; aan kwaliteit. Dat word ervan ons verwacht en naar beste kunnen; soms met handen op de rug boksend; komen we een eind in de goede richting. Oke; tis niet altijd enorm goed; maar kijkend naar het gemiddelde zitten we er boven.
Kan beter; dat willen wij; maar zeker ook onze werkgever. Willen beter; ook dat willen we allemaal; mijn baas en wij. Maarja; dan zit er een pretkabinet in Denhaag die blijft snijden in het geld; van mijn baas en alle verpleeghuizen in Nederland.
Minder geld; hogere kwaliteit. Mondige familie; wat in mijn ogen alleen maar logisch is en ook terecht.
Hoe kan dat ooit goed gaan vraag ik me af.
Meer met minder meer doen en beter. Daarvoor openen we een kliklijn als het dan hapert in de verpleeghuizen. We sturen de inspectie eropaf en desnoods sluiten we een zorginstelling als deze niet aan die eisen voldoet.
Belachelijk.
We sluiten het kabinet toch ook niet omdat het al jarenlang niet functioneert? Omdat het afspraken vergeet en als ze ze er zijn niet nakomt?
Weet je we gaan een kliklijn over Den Haag beginnen. Een ieder kan bellen en mailen als er dingen gebeuren in Den Haag die niet door de beugel kunnen. We maken er een klijklijn van; eenzelfde waarbij je criminelen; software piraten en verpleeghuizen kan aanklagen.
En als Den Haag blijft aanrommelen; dan sluiten we het. Of willen we een ander kabinet; hoewel het hiervoor en hiervoor en hiervoor ook een puinhoop was en er bezuinig werd op de zorg.
Voordat je een kliklijn begint moet je beginnen om eens geld aan de zorginstellingen te geven in plaats van het er af te halen.
Wedden dat je die kliklijn niet nodig heb!
Sorry ik was het weer effe zat; denk dat ik maar achter de kassa bij de konmar ga werken.
Oh ja; kijk ook eens op http://weblog.boekenwurm-en-pleeg.nl/ bij zaterdag 12 februari 2005; leuk om te lezen; doe je goed als je in de verpleeghuiszorg werk.

Previous post:

Next post: