Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Klootjesvolk

Klootjesvolk

by de man in de zorg on November 28, 2005

28-11-05
Gisteren gewerkt; avonddienst.
Gisterenochtend wat aan het zappen op de tv. Kwam toevallig bij Bisness Class van Harry Mens terecht. Een of andere rijke man; geld verdiend met vastgoed. Knap. Maarja; daar gaat het niet over.
Het ging onder andere over het eerder stoppen met werken; als we ouder worden. Over spaarloon en de nieuwe levensloopregeling.
Delen van je salaris inzetten voor eerder te stoppen met werken.
Ook hij en de man aan tafel begreep dat een bouwvakker de vijfenzestig niet haalt met het sjouwen van stenen. Ook een ander die een zwaar beroep heeft haalt dit niet. Ja; en de mensen in de zorg vielen ook onder dit rijtje.
Werd gezegt dat dit niet beroepen zijn waar je kapitalen in verdient;en men gaf aan dat men er verstandig aan doet een deel van je bruto salaris in te zetten voor eerder te stoppen met werken.
Gaat geloof ik over tien procent van je bruto salaris.

Zou het ook willen; eerder stoppe met werken; ook ik besef dat ik een waanzinnig mooi beroep heb; maar wel een beroep waarbij lichte arbeid niet in het woordenboek staat; hoezeer ook mijn werkgever er alles aan doet; bijvoorbeeld met goede hulpmiddellen en een goede bezetting; dit ook voor mij te bewerkstelligen.
Tien procent van niet veel; is weinig. Tien procent van mijn salaris voor de ouderdom…..ja; dan eten we gewoon toch geen vlees meer toch?
Neen; bullshit; oke we verdienen netjes; maar een topsalaris….bijna <img src=”/.shared-ilsemedia/themes/common/icon_wink.gif” class=”emoticon” alt=”” />

Oke; maar het was Bisness Class van Harry Mens. Een ziekeverzorgende is geen doelgroep van hem. Nee; een programma met grote zwembaden en prive jets. Aandelen en obligaties.
Ja; die Harry Mens had wel gelijk.
Tuurlijk doe je er goed aan; als top ondernemer; als jezelf de baas ben niet tien procent van je salaris in te zetten. Waarom zou je een boterham minder eten? Je geeft gewoon jezelf tien procent salarisverhoging; en de rest compenseer je exra met aandelen en obigaties…ja en natuurijk de beurs……

Geen probleem als topondernemer; jezelf tien procent salarisverhging te gevem. Ja; en dat klootjesvolk onder aan de ladder…..ja; dat kan een groot probleem worden gaven ze aan.

Ja; voor mij geen (top)salaris verhoging; die ik mezelf kan geven van tien procent of meer. Voor mij geen aandelen Tena incontinentie verband of Birckenstok. Voor mij is het vooral sparen en me verdomd goed gaan verdiepen hoe i? dit aan ga pakken; al niet naar mijn financieel manager gaand. Voor mij is het investeren in een hoge rente…..bij de Plukzekaalbank; met een kapitaalrekening met 0,000001 procent rente per jaar.
Ja; met dit rendement moet dat lukken; eerder stoppen met werken. Niet omdat mijn baan niet leuk is; maar dat ook ik besef dat een ziekenverzorgende aan het bed misschien de vijfenzestig jaar met dit werk, lichamelijk niet haalt…….

Previous post:

Next post: