Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   klootzakken

klootzakken

by de man in de zorg on June 3, 2008

klootzakken
Mijn god; wat sta je de eerste dag op zo’n nieuwe afdeling te klootzakken aan het bed. Zo… ja; wat moet ik erover zeggen. Alles nieuw; alles vreemd; alles anders; zorg, bewoners, namen personeel en ja systeem. Schrijf een berg op; maar vergeet de helft. Ja; schrijven en noteren; van alles wat belangrijk is en belangrijk kan zijn; om zo snel mogenlijk die nieuwe afdeling en de zorg daar te begrijpen. Tuurlijk; het wassen en zo is allemaal hetzelfde; maar die namen…. Ja; zoveel nieuwe namen; zoveel nieuwe bewoners. Schrijf het maar op; mevrouw bijvoorbeeld jansen; grijs haar kunstgebid; jurk; rolstoel. Ja; kijk gisteravond op mijn lijstje… ik heb geen tien mevrouw janssens… 😉 Neen; veel kom op me af; een ander systeem van werken; andere collega’s een geheel ander medicijn systeem en meer… ja idioot veel meer.
Verwacht van mezelf niet dat ik morgen alles al weet; al zou ik dat verdomd graag willen; dat kan gewoon niet; ik moet rieel blijven; maar toch. Zal een enorme kluif aan hebben om alles eigen te maken en te zorgen dat ik daar goed mee kan draaien op die zorgafdeling. Ja, dat zeker; maar ik heb de hoop; neen de verwachting dat het me zal lukken..je moet jezelf de tijd gunnen denk ik.

Maar was het wel leuk Johan? Ehhhh; weetje; ik heb zeer bewust deze overstap gemaakt; op weg
naar het kleinschalig woonproject… ja; het was wel leuk; ondanks dat ik met twee linkerhanden stond en sta te klootzakken daar; niet omdat ik niet wil; ik wil zo graag; maar vanwege het onbekende en alles anders. De grote overstap; gisteren voor mij; de enorm grote overstap; (op weg) naar een waanzinnig mooie uitdaging voor mij; kleinschalig wonen; maar ik besef; de aankomden dagen; een waanzinnig grote kluif om alles eigen te laten worden en maken.
tot oneven; dat is donderdag

Previous post:

Next post: